Всі акціонні пропозиції Докладніше
Купити таджини керамічні Emile Henry (Еміль Хенрі) в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі, Полтаві можна в нашому інтернет-магазині Посуд&Техніка з доставкою по всій Україні.
Таджин, або як його ще іноді називають тажин-це одночасно і посуд, і страва, яка в ньому готується. Взагалі, це масивний, керамічний посуд круглої форми з високими стінками і важкою конусоподібною кришкою. М'ясо, овочі, іноді крупи в ньому готуються в своєму соку на повільному вогні. Пара, піднімаючись у верхню холодну частину кришки, утворює конденсат і знову осідає на продукти. Їжа виходить соковитою, ніжною і корисною.
Висока температура і дефіцит прісної води в країнах Магрибу, розташованих на півночі Африки – Лівії, Алжирі, Марокко, Тунісі – створили умови для виникнення таджина. У Марокко таджин-це гордість нації.
Найпопулярніші страви-це таджин з баранини, яловичини, курки, риби з овочами або просто найрізноманітніших південних овочів - солодкого і гіркого перцю, картоплі, томатів, баклажанів і безлічі гострих і пряних спецій. Готуються вони в печі або на відкритому вогні.
Ми пропонуємо купити таджин французького бренду Emile Henry (Еміль Хенрі) у Києві на 2л, 2,5 л і 3 л, які підходять для всіх видів плит-газових, електричних, а при наявності індукційного диска для індукційних, є і спеціальна серія для індукційних плит, яка називається Delight. Всі вироби виготовлені з жаростійкої кераміки, якій не страшні перепади температур-таджин можна сміливо ставити на вогонь прямо з холодильника, не боячись, що він трісне. Їх можна мити в посудомийній машині.
Історія бренду
Emile Henry – французька компанія з світовим ім'ям почала свою історію пошуку, розвитку та успіху в далекому 1848 році, коли в невеликому селі в Бургундії, молодий засновник майбутнього всесвітньо відомого бренду Жак Анрі захопився гончарством і відкрив виробництво по виготовленню керамічних виробів для роботи в саду. У 1850 році з'являються перші керамічні вироби з глини-глечики, горщики, каструлі, столовий посуд. І зовсім скоро в 1870 році посуд сімейного бренду «La Maison Henry» стає популярною і прикрашає кращі столи паризької аристократії. Починаючи з 1955 року продукція компанії експортується у Данію, Англію, країни Бенелюкса –Бельгію, Нідерланди, Люксембург. Віра в сімейні цінності, в якій відчувається зв'язок поколінь, любов до своєї справи і бажання зробити трапезу ще яскравіше і смачніше-ось три складові успіху компанії.
При виборі таджина зверніть увагу на наступні моменти:
- ми радимо перед першим використанням у таджин залити молоко, довести до кипіння при відкритій кришці і проварити 20 хв, щоб заповнити всі пори кераміки і в майбутньому вона не тріснула;
- зверніть увагу на розміри посуду-чим більше сім'я, тим більший обсяг таджина слід купувати;
- діаметр дна повинен чітко відповідати діаметру конфорки плити;
- нижня частина і сама кришка повинні щільно прилягати один до одного.
Переваги приготування страв в таджин Emile Henry
- продукти при приготуванні практично повністю зберігають всі свої вітаміни і мікроелементи;
- м'ясо, курка, риба і овочі стають надзвичайно ніжними і соковитими, набувають особливого смаку;
- товсті керамічні стінки довго зберігають страву гарячою;
- завдяки гарному естетичному вигляду і різнобарвній кераміці-сірій, блакитній, зеленій, червоній-страви можна не тільки готувати, але і подавати на стіл.
Нюанси приготування в таджині Емілі Хенрі
- перед приготуванням таджин необхідно вимити і насухо протерти всі поверхні, щоб виключити навіть мінімальне забруднення і виключити нещільне прилягання кришки;
- не рекомендується відкривати кришку в процесі приготування, оскільки втрачається необхідна волога і зменшується температура всередині;
- продукти швидко доводять до кипіння на відкритому вогні, потім температура зменшується і страва готується 2-3 години. Підгорання практично неможливо, оскільки конденсат повертає вологу до продуктів;
- не рекомендується ставити таджин в духовку, т. к. кришка посудини розігріється ще до більшої температури, ніж нижня його частина, а це виключить конденсацію парів.
Ми пропонуємо купити таджин в Харкові виробництва Франції в нашому інтернет-магазині з доставкою по всій Україні. Чекаємо Ваших дзвінків.
Таджин вартість у Посуд&Техніка (ціни Травень 2020)
Таджин Emile Henry Flame 2 л. червоний 345626 | 2199 грн |
Таджин Emile Henry 3 л. блакитний 975632 | 2999 грн |
Таджин Emile Henry Colorama 2.5 л. графіт 705532 | 2199 грн |
Таджин Emile Henry Colorama 2,5 л. 315532 | 2199 грн |
часті питання про Таджин?
❓ Як користуватися таджном на індукційній плиті?
🤔 На яких плитах можна використовувати таджин?
🔥 Що робити перед першим використанням?
Налити молоко, нагріти до кипіння, кип'ятити хвилин 20. Дати охолонути. Це робиться щоб закрити пори у кераміки.
🍲 Які є ще нюанси використання таджина?
Як і будь-яка кераміка, таджин не любить температурний шок. Різкі перепади від гарячого в холодне і навпаки можуть призвести до того, що таджин трісне.