Продавець ПОСУД та ТЕХНІКА для кухні та столовой розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
328 відгуків
МИ ПРАЦЮЄМО! Знижки до -50% на посуд та аксесуариКупити
+380 (50) 402-87-87
Офлайн-магазин СПУТНІК, пр. Науки 31, Харків, Україна
Кошик
ПОСУД&ТЕХНІКА для кухні та столовой

Як вибрати якісні ножі для кухні

Як вибрати якісні ножі для кухні

Які ножі найкращі для кухні?

Звичайно ж, мрія будь-якої господині – мати якісні, зручні ножі, які стануть вірними та надійними помічниками на кухні, з ними буде легко нарізати хліб, сир або овочі, приготувати як найпростіше блюдо, так і вишуканий кулінарний шедевр.

У даній статті ми детально зупинимося на таких питаннях:

  1. Що краще? Набір кухонних ножів або купити поштучно?
  2. Як вибрати якісні кухонні ножі?
  3. Докладно розповімо про види сталі, з яких зроблені ножі.
  4. Які види кухонних ножів бувають?
  5. Виділимо основні переваги брендів, які представлені у нас.
  6. Рекомендуємо кращі з кращих, а також правила безпечного і надійного зберігання кухонних ножів.

 

Комплект ножів для кухні

 

Мати під рукою набір кухонних ножів-це завжди зручно: ножі знаходяться в одному місці – колоді для ножів, блоці або тримаються на магніті. Купити готові набори ножів, як правило, дешевше, а отримуєте Ви відразу 3,5,7 предметів, що помітно спрощує приготування їжі.
Та ось тільки знайти і придбати свій ідеальний і якісний набір ножів буває далеко не просто. І вся справа в тому, що до будь-якого ножа потрібно звикнути, а коли їх 5 або 7, то звикнути потрібно окремо до кожного.

 

Кухонний ніж на кожен окремий випадок

 

Будь-яка господиня скаже, що для неї ножа є продовженням власної руки, в ньому повинна відчуватися впевненість і надійність.
Якщо Ви не змогли підібрати набір ножів, то радимо купити, так звану «кухонну трійку»: якісний ніж шеф-кухаря, хорошої якості ніж для овочів і замінити «традиційний» хлібний ніж із набору на універсальний ніж з лезом довжиною 12-16 див. Повірте, цього буде достатньо.

Тож, вибір за Вами: якщо Ви на 100% впевнені у виробника, у формі ножа, зручності його рукоятки, як стали, то безумовно, купувати комплектом вигідніше. Якщо ж такої впевненості немає, то тоді складіть свій «особистий арсенал», купивши основні види ножів поштучно.

 

Як вибрати самий якісний кухонний ніж?

 

Хороші та якісні кухонні ножі пропонуємо купити у нашому інтернет-магазині, адже у нас великий вибір і представлені тільки найкращі світові бренди.
Щоб зробити правильний вибір при покупці нового ножа, радимо порівняти його зі своїм старим, а саме розібратися, що ж не влаштовувало Вас у роботі старого ножа.
Причин може бути декілька: він занадто швидко тупився, був занадто важким або навпаки легким, не до кінця справлявся із завданням розрізати продукти, мав занадто товстий клинок, щоб подрібнити часник або імбир, натирав мозоль із-за незручного рукоятки. Загалом, постежите за собою під час приготування їжі і Вам багато моменти стануть очевидними.
Основні вимоги, які висувають як професійні шеф-кухарі, так і звичайні домогосподарки до купівлі ножів, наступні:

  • гострота лез;
  • довговічність;
  • безпека;
  • універсальність;
  • зручна геометрія ножа.

Саме ці критерії вибору повинні стати вирішальними при купівлі!

 

Яка сталь для кухонного ножа краще? Види і типи сталі.

 

Купити кухонні ножі з хорошої сталі досить непросте завдання! Ми допоможемо з нею впоратися і навчимо Вас розбиратися у всій різноманітності матеріалів.

Гострота ножа безпосередньо залежить від виду матеріалу, з якого він зроблений:

  • нержавіюча сталь;
  • вуглецева сталь;
  • дамаська сталь;
  • кераміка.

Ножі з нержавіючої сталі прості у догляді, але їх лезо вимагає регулярної заточування, хоча б раз на місяць. Вони добре підійдуть для повсякденної роботи на кухні.

Ножі з вуглецевої сталі (карбону) надовго залишаться гострими, проте сам матеріал швидко іржавіє, відповідно, вимагає особливого догляду. Такі ножі ідеально підійдуть для професійних шеф-кухарів. Їх термін експлуатації досить тривалий при правильному догляді.

Ножі керамічні надовго збережуть гостроту, вони легкі для руки, а структура матеріалу діоксиду цирконію, з якого вони зроблені, не вбирає запахи. З мінусів варто відзначити, що такий тип ножа дуже крихкий, може несподівано розлетітися на дрібні частинки, якщо впаде на підлогу. Також, якщо кераміка виявиться низької якості, то під час нарізання продуктів може статися скол ріжучої кромки і непомітний шматочок кераміки потрапить разом з їжею до Вас в шлунок.

 

Які бувають кухонні ножі? Види і типи

 

Однозначно, хороша господиня не може обійтися на кухні тільки одним видом ножа, вона використовує, як мінімум, 3 або 4 ножа кожен день, призначених для різних видів продуктів.
Зупинимося на основних різновидах кухонних ножів.

 

Японські кухонні ножі

 

Японські кухонні ножі відмінно підійдуть для досвідчених професіоналів, вони гострі, як бритва, але і стоять вони дорожче. Вони ідеально пристосовані під вертикальні рухи, рубку або найтоншу нарізку. Це еталон високої якості з одностороннім заточуванням під кутом 15 градусів, твердість такого виду ножів вище 60 HRC. Від європейських ножів японські відрізняються трикутною формою клинка, ріжуча кромка утворює каплевидное вістрі.

 

Ножі кухонні професійні для вузьких задач

 

Купити професійні ножі з доставкою та гарантією пропонуємо у нас. Варто відзначити, що ціна у них набагато вище, ніж у побутових кухонних ножів, але так як вони виготовлені спеціально для супер професіоналів, вони варті того. Ось деякі з них:

  • ніж для лосося;
  • ніж для філе;
  • ніж для обробки курки;
  • ніж для томатів;
  • слайсер;
  • шпатель для намазування крему.

До важливим переваг професійних ножів можна віднести якісну заточку, ергономічну рукоятку, а також додаткову міцність, яка забезпечується суцільнометалевим клинком всередині виробу. Інструмент зручно лежить в руці, що дозволяє працювати їм довгий час.

Ніж кухонний універсальний

Універсальний ніж для будь-якої господині – це перший і головний інструмент на кухні. Цей тип ножа здатний на великі подвиги: почистить овочі, розріже батон, розчленує м'ясо, курку, рибу. Універсальний ніж має універсальні розміри – лезо від 20 до 30 см, середньої ширини, ніс гострий (можна вирізати всяку дрібницю), його рукоятка зручна і добре лежить в руці.

Кухонний ніж шеф-кухаря

Кухарський ніж або ніж шеф-кухаря дуже зручний і надійний інструмент як для простої господині, так і для професійного шефа найкращого ресторану. Їм зручно розрізати великі овочі і великі фрукти, рубати кістки, шаткувати. Так на що ж слід звернути увагу при покупці ножа шеф-кухаря?
Існують загальні вимоги до такого виду ножів:

  • лезо і його гострота, яке нечасто потребує заточування;
  • ніж до кінця розрізає і нарізає усі продукти, легко і швидко;
  • зручна рукоять дозволяє працювати їм тривалий час без перерви.

Китайські ножі Цай-Дао

Китайські традиційні кухонні ножі Цай-Дао за формою нагадують звичайний європейський сокирка або тесак, але його призначення не рубання костей, а саме нарізка, оброблення, шинковка. У цьому понятті дуже близький до звичного для нас ножу шеф-кухаря. У ножа Цай-Дао дуже широке лезо, товщиною від 2 до 8 мм, коротка товста рукоять. В руках вмілої господині, ніж підійде для відбивання м'яса і дроблення, перенесення продуктів, з ним вона приготує практично будь-яку страву.

Ніж для хліба

Ніж для хліба з хвилеподібним лезом дозволить Вам легко і красиво нарізати хрусткий багет або свіжоспечений житній хліб, та й взагалі він ідеальний для будь-яких хлібобулочних виробів. Ніж для хліба відрізняється за типом заточення: з класичної заточуванням для круглих буханців будь-якої висоти і серрейторной заточуванням – впевнено поріже підсмажену кірочку і м'якуш.

Ніж для м'яса

Ножі для оброблення м'яса витримують великі навантаження, тому до них висуваються серйозні вимоги. Сталь повинна бути міцною, гнучкою, гострої, простий у заточенні. Рукоятка нековзна, з захистом руки. Призначені для забою худоби, зняття шкури, для оброблення туші.

Ніж для риби

Ніж для обробки риби має вузьке лезо зігнутої форми, неслизьке рукоять з обмеженням леза і упором під великий палець руки. У побуті їм користуються для потрошіння і нарізки філе риби на тонкі слайсы, їм також зручно філірувати м'ясо.

Ніж для сиру

На сьогоднішній день ножів для сиру існує безліч – для кожного певного сиру свій ніж.

Ніж для сиру з перфорованими лезами і отворами всередині клинка, які запобігають злипанню, призначений для розрізання м'яких сирів.

Лопатка для сиру ідеально наріже тверді сорти сиру, товщина слайсу регулюється кутом нахилу лопатки.

Лопатка для м'яких сирів легко впорається з нарізкою сиру і подачею на стіл.

Струнні ножі або роликові ножі зі струною, якими дуже зручно різати напівтверді і м'які сири. Сир не прилипає до леза ножа. Для сиру Рокфор і Дорблю існують струнні ножі з дошкою.

Ніж для пармезану і інших твердих сортів сиру має коротке товсте лезо з гострим кінцем.

Ніж-жироль призначений для тих видів сирів, які треба не різати, а стругать.

Ніж для овочів

Якісний ніж для овочів здатний акуратно порізати всі фрукти і овочі. Довжина леза від 7 до 10 см (можна підібрати будь-яку зручну саме для Вас), висока якість сталі, стійкий до корозії і іржі, а ручка не ковзає в руці. Ніж для овочів багатофункціональний, т. к. він один впорається з багатьма кухонними завданнями: поріже яблука, моркву, картоплю, цибулю на товсті, тонкі або середні скибочки.

 

Рейтинг кращих кухонних ножів

 

У нашому інтернет-магазині «Посуд&Техніка» Ви зможете придбати тільки кращі кухонні ножі.
Пропонуємо Вашій увазі ТОП 5 елітних кухонних ножів.

1. Німецькі кухонні ножі Zwilling

Виробляються зі спеціальною штампованої сталі, виключно в Німеччині концерном Zwilling J. A. Henkels, що має 300-річний досвід у виробництві ножів і ножиць. Всі ножі Zwilling мають гостру точіння лез, ергономічну форму, вони довговічні та безпечні.

2. Іспанські кухонні ножі Arcos

Бренд Arcos відомий з 1745 року. Великий досвід у виробництві вивів компанію на лідируючі позиції в світовому рейтингу кращих кухонних ножів. Ножі виготовляються з кованої, нержавіючої сталі, мають високу якість гостроти лез, зручні і надійні у використанні.

3. Німецькі кухонні ножі Wusthof

Компанія Wusthof відома з 1814 року і є одним із світових лідерів у виробництві ножів. Всі ножі Wusthof виробляються з міцної кованої сталі, мають відмінні ріжучі якості. Ергономічна Рукоятка і продумана так, що руки завжди знаходяться в повній безпеці. Ці ножі-символ легендарного німецького якості.

4. Американські кухонні ножі KitchenAid

Кухонні ножі KitchenAid виробляються з високоякісної сталі, з правильним співвідношенням вуглецю і хрому, що дозволяє добитися ідеальної заточування ріжучої кромки. Їх леза тонкі, міцні і гнучкі, довго залишаються гострими. Дизайн ножів дивує красою і функціональністю.

5. Англійські кухонні ножі Joseph&Joseph

Кухонные ножи Joseph&Joseph имеют яркий, эмоциональный, продуманный до мелочей дизайн. Высочайшее качество нержавеющей стали останется таким же и через несколько лет работы-у Вас не будет потребности в частой заточке. У нас можно купить не только обычные кухонные ножи, но также и специальные ножи Joseph&Joseph: нож для сыра, нож для пиццы, нож для авокадо, нож для зелени.

Правила хранения кухонных ножей:

  • хранить ножи на магните или в специальной подставке;
  • после использования вытирать насухо полотенцем;
  • не мыть в посудомоечной машине;
  • керамические ножи хранить вдали от прямых солнечных лучей.

І пам'ятайте, що при виборі ножа не можна економити. Віддайте перевагу ножам відомих, перевірених брендів, знайдіть свій ідеальний баланс ціни і якості. Адже основне, що потрібно від кухонного ножа – це гострота, зручність і надійність. Ніж високої якості не може коштувати копійки!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner