Продавець ПОСУД та ТЕХНІКА для кухні та столовой розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
283 відгуків
МИ ПРАЦЮЄМО! Знижки до -35% на посуд та аксесуариКупити
+380 (50) 402-87-87
+380 (96) 602-87-87
Офлайн-магазин СПУТНІК, пр. Науки 31, Харків, Україна
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Кошик
ПОСУД&ТЕХНІКА для кухні та столовой

Загальні правила сервірування столу

Загальні правила сервірування столу

Будь-яка господиня хоче, щоб її свято було ідеальним, і гості отримали задоволення від столу і спілкування один з одним. На успішне проведення свята впливають не тільки смачні, якісно приготовані страви і гостинність господарів, але і спосіб подачі страв і сервірування столу. Адже гарне враження від свята складається з усіх цих складових.

Перед плануванням свята господиня вирішує, як сервірувати стіл, в залежності від урочистості заходи. Адже сервіровка до дня народження сильно відрізняється від сервірування вечірнього чаювання.

1. Готуватися до свята необхідно заздалегідь, щоб у процесі застілля не потрапити в незручну ситуацію. Спочатку потрібно продумати, яку кількість гостей Ви очікуєте, розмістити їх за столом так, щоб гості відчували себе комфортно. Якщо серед гостей є малюки, то для них слід передбачити спеціальні прилади. Бажано в меню додати страви для дітей, щоб і найменші гості були задоволені. Необхідно визначитися з кількістю страв, які будуть подані до столу.

2. Потрібно сервірувати стіл так, щоб на ньому вистачало місця для всіх страв, а на столі лежали всі необхідні прилади для прийняття їжі. Посуд і столові прилади повинні відповідати подаються страв, бути чистими, без плям води. Вилки, ложки, ножі потрібно класти біля кожної тарілки в порядку, відповідному правилами вживаних страв на столі. Вся посуд для сервірування столу повинна бути однаковою. Не допускаються різноманітні набори.

3. Скатертини і серветки повинні бути ідеально чистими. Вази з квітами, свічки та інший декор не повинні заважати гостям, їх треба розташовувати так, щоб на столі не було перебору в прикрасах. Всі елементи декору та сервірування необхідно підбирати в одному стилі, відповідному урочистої нагоди і інтер'єру в приміщенні. Можна декорувати і навколишнє оточення. Прикрашати стіл можна стосовно до часів року. Наприклад, річний стіл може мати морський стиль в блакитних, білих, пісочних тонах або зелені відтінки з квітковим декором. Романтична вечеря декорують свічками червоного, білого кольору, столовим посудом у таких же тонах.

 

Коротка пам'ятка по порядку сервірування:

- спочатку на стіл кладеться скатертину;

- розставляють стільці по кількості гостей, і навпаки стільців ставляться тарілки;

- до тарілок кладуть столові прибори;

- потім ставляться келихи, чарки, склянки;

- розкладаються серветки, ставлять серветниці;

- розставляю спеції, сіль;

- останній, завершальний етап - декорування столу квітами, свічками.

 

Існує безліч варіантів сервірування столу в залежності від виду заходу. Сервіровка буває повсякденна: до сніданку, обіду, вечері; святкова: день народження, ювілей, дитяче свято, весілля, новий рік; чайна та кавова, десертна.

 

У нашому інтернет-магазині «ПОСУД&ТЕХНІКА» Ви знайдете все необхідне для сервірування та декорування столу: келихи, чарки, столові прибори, чайні, кофейні та столові сервізи, блюда, салатники, вази, підсвічники та багато інших корисних предметів сервірування, які зроблять Ваше свято незабутнім.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner